Velkommen til alle piger og drenge der har lyst til at lære at sejle.

Har opti17-1du lyst til at lære at sejle optimistjolle, så er Vedbæk sejlklubs Ungdomsafdeling en god mulighed for dig. Det bedste er at starte i alderen 8-10 år, men det er aldrig for sent at lære at sejle. Så skulle du være ældre, så finder vi også ud af det. Vores dygtige trænere møder dig på det niveau du er på og lærer dig lidt efter lidt at håndtere jollen. Snart er du i stand til at sejle derhen du vil og du opdager, at du også kan håndtere jollen, selvom det blæser frisk vind. Når du synes, du har godt styr på det lille skib, så kan du lægge yderligere udfordringer til ved at deltage i ture og kapsejladser. Her er det ikke blot at få båden til at sejle, men overblik og taktik bliver en del af sporten. Vores instruktører er, eller har været, dygtige kapsejlere og klubben har tradition for at have et godt team af gode sejlere.

Kapsejlads ?

Har opti17-2du evt. lyst til at lære og sejle mere end en gang om ugen og komme med ud til stævner, vil vi gerne understøtte dette, da vi er en klub for både bredde og elite. Har du lyst til at sejle en gang ugentligt og helst kun når vejret er godt, så er der plads til dig, og har du lyst til at vinde medaljer nationalt som internationalt, så kan vi tage dig hele vejen.
At lære at sejle optimistjolle er en dejlig sport for dig og din familie. Vælger du at sejle optimist, da kan du og dine forældre se frem til mange gode timer sammen. At sejle er en sport, der giver dig masser af kammerater, og langt fra det hele foregår på vandet. Sejlsport giver dig venner ikke bare i klubben, men også i de mange klubber, som vi kommer ud til for at sejle tur hos eller sejle om kap med.

Tidspunkter

Tidspunkter Optimisttræning starter op igen i uge 18, dvs første uge i maj

• Tirsdage 16:45-19:45 (træner Stefan og hjælpetræner Emmelie)
  • Torsdage 16:45-19:45 (træner Stefan og hjælpetræner Rebekka)

Vi glæder os virkelig meget at sætte hul på denne sejlersæson 2017, da vi endelig har fået adgang til vores nye klubhus hvor både gamle, nye, erfarne og unge sejlere kan få glæde af hinanden. Her kan vi mødes om det fælles tredje og skabe/præge de rammer og ungdomsmiljø vi allesammen kan få lov til at være en del af, såvel nu og i fremtiden for Vedbæk Sejlklub. Vi ses på havnen ✔ 👊

Påklædning

Påklædning: Våddragt, vådsko og svømmevest. Dette anbefales, da vi laver kæntringsøvelser og tit leger i vand 🙂 Den blå avis er altid et godt sted at starte, men der findes også en Facebook siden som hedder ⛵ Køb og salg af optimistjoller, sejl, udstyr, sejlertøj i DK. Her kan I anmode om medlemskab og finde en masse brugt sejlertøj/grej til dit barn til billige penge.

Leje af jolle

DDet koster 1000kr at leje en optimistjolle det første år, men derefter henstiller vi til at I selv anskaffer en optimistjolle. Vores erfaring fortæller os, at sejleren får en større ejerfornemmelse og et bedre forhold til sin jolle. Du kan være heldig at finde en brugt optimistjoller i DBA, men ellers igen på FB gruppen ⛵ Køb og salg af optimistjoller, sejl, udstyr, sejlertøj i DK.

Sikkerhed

Jolleafdelingen har en hel del svømmeveste til rådighed, som kan lånes. Hvis du skal indkøbe en vest, er det meget vigtigt, at der ikke er krave på vesten, dvs. det skal ikke være en "rigtig" redningsvest, men en jolle/svømmevest.
Der er altid følgebåde på vandet bemandet med sejlkyndige førere. Vedbæk Sejlklub har bestemt at alle førere af følgebådene skal have erhvervet et speedbådskørekort.

Trænere

Trænerne er typisk sejlere, der selv har sejlet optimistjolle og har lyst til at videregive deres erfaringer til jer sejlere. Vores erfaring er, at trænerne er omsorgsfulde, opmærksomme på jeres børn og først og fremmest er de glade for at dele deres viden.

Første dag på havnen

Den første dag på havnen kan godt virke noget uoverskuelig. Der er mange sejlere, forældre og trænere på kajen og det kan virke som om ingen ved, hvad der skal gøres. Her er det vigtigt, at forældrene overlader styringen til trænerne og er villige til at give en hånd med, når trænerne anmoder om det. Nogle forældre er selv sejlere, og det kan være fristende at give sit besyv med, når ens barn ikke kan få jollen til at sejle i en given retning, men det er vores erfaring, at det går bedst, hvis forældrenes indsats drejer sig om ros til sejleren og ikke anvisninger.

Forældreopgaver

Alle forældre deltager efter en turnusordning i et vagtskema, hvor opgaverne er at være på land til at tage imod sejlere der kommer ind, sørge for kage og drikkelse efter træningen og rengøring af klubhus.

Hvor hurtigt går det med at lære at sejle

En hovedregel er, at det tager lige så lang tid som at lære at cykle! For nogle børn går det hurtigt, for andre tager det lidt længere tid. Men en ting er sikkert, nar først man har lært det, glemmer man det aldrig igen. Så rust Jer med tålmodighed, og støt sejleren så meget som muligt. Tal med trænerne - det er vigtigt for dem at vide, hvis sejleren er ked af det eller behøver lidt mere opmærksomhed til at lære nogle bestemte færdigheder i jollen.

Sociale arrangementer

Det opti17-3at blive en god sejler drejer sig ikke kun om teori, træning og mange timer på vandet. Samvær med andre børn og deres forældre på havnen er en væsentlig forudsætning for at få sejlads "ind under huden”.

SH. // Ungdomsleder Oddie optimist@vedbaek-sejlklub.dk

⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵